1122 poze   81342 vizite

HUSKY SIBERIAN

ZARA puiu meu
zarra
zarra
Photo0318
Photo0318
Imag007
Imag007
Photo0409
Photo0409
Photo0410
Photo0410
Photo0411
Photo0411
Photo0407
Photo0407
Photo0408
Photo0408
Photo0307
Photo0307
Photo0306
Photo0306
SP_A0173
SP_A0173
SP_A0179
SP_A0179

Comentarii album • 4
cretzudan 23 februarie 2012  
is mortali...sa-ti traiasca..
Raportează
hobo10 7 ianuarie 2012  
foarte frumoasa♥♥♥
Raportează
redygj 14 noiembrie 2011  
Superbi dar omoara tot ce prind.Am si eu un exemplar.
Raportează
tigra 18 noiembrie 2010  
Deoarece ei au fost initial creati pentru a calatori pe distante lungi, cainii Husky sunt plini de energie si adora miscarea. Husky siberian este una dintre cele mai populare rase de caini din Statele Unite. Cu ochii de la un albastru cristal pana la brun de diferite nuante, Husky este un caine cu parul lins si bine proportionat. Rasa a fost, initial, foarte populara, recunoscuta ca si caine de sanie originar din Alaska, dar, recent, a fost inlocuita cu Husky-ul de Alaska, o mixtura de variate rase


Istoricul si originea
Husky Siberian a aparut pentru prima data in Asia de Nord, fiind utilizat ca si caine de sanie de catre populatiile normandice. Rasa a fost adusa in Alaska in 1909. In acel an, primul atelaj de husky-ii a intrat in concurs la " Alaska Sweepstakes Race", si in cativa ani Husky-ii Siberieni castigau cursele de sanii, devenind caini respectati datorita puterii si rezistentei lor incredibile. Astazi, Husky a devenit un caine de companie popular si indragit in intreaga America de Nord. Husky-ul Siberian este incadrat in grupa cainilor utilitari si a fost pentru prima data inregistrat in American Kennel Club in 1930.

Aspectul exterior si dimensiunile
Husky siberian este un caine de talie medie, puternic si bine consolidat. Rasa este prezenta intr-o varietate larga de culori, de la negru pana la alb imaculat. De remarcat sunt si varietatea de pete de la nivelul capului, neintalnite la alte rase. Varietatile de culori includ: - varietatea alb cu negru: de la culori deschise (diluate) pana la inchise; - varietatea rosu cu alb: de la culori deschise (piersiciu, portocaliu) pana la cele inchise (chocolate, maron); - varietatea gri cu alb: de la argintiu pana la cenusiul specific lupului salbatic; - varietatea negru murdar cu alb: in culoarea zebelinei (rosu-portocaliu cu extremitatile negre); - varietatea agouti cu alb: face referire la coloritul coyotului a carui blana prezinta o nuanta de gri inchis; - varietatea alb simplu, imaculat: nu trebuie confundata cu Samoyed-ul. Diferitele pete sunt acceptate, cel mai frecvent fiind intalnite desenele pestrite, multicolore.

Ochii acestui caine sunt migdalati, moderat distantati si dispusi usor oblic. Exista o conceptie gresita potrivit careia toti siberienii au ochii de culoare albastra; Husky siberieni pot avea ochii de culoare albastra, caprui, de culoarea chihlimbarului si pot fi chiar ceacari (un ochi de culoare albastra si altul caprui). Urechile sunt ridicate si putin distantate una de alta, fiind situate in varful capului. Corpul bine proportionat, musculos este imbracat de o blana dubla compusa dintr-un puf interior des si lanos si un par exterior, moale si lung, "curgator", blana care ii confera o rezistenta extraordinara la temperaturile foarte scazute (-50-60C). Coada este lunga si stufoasa, fiind purtata sub forma de secera. Laba piciorului, bine dezvoltata, lata ("soson") este prevazuta cu par printre degete. Intreaga sa conformatie se presupune ca este rezultatul cizelarii efectuate de clima aspra din Alaska.

Husky-ul siberian adult este un caine ce are o greutate corporala de 20-27 kg la mascul si de 16-22,5 kg la femela si o inaltime la nivelul greabanului de 53-60 cm la mascul si de 51-56 cm la femela.

Personalitatea
Husky-i siberieni sunt animale care stiu sa se faca placute si au o capacitate extraordinara de a se adapta diverselor stiluri de viata. Agreaza climatele temperate si reci si adora spatiile largi in care sa poata hoinari; totusi, si cei care sunt crescuti intr-un apartament o duc bine. Husky siberian este prietenos si nu este renumit ca fiind un caine galagios sau agresiv. Deoarece ei au fost, initial, creati pentru a calatori pe distante lungi, au o energie debordanta si adora sa faca miscare.

Relatiile cu familia si casa
Husky siberian se intelege foarte bine cu copii sau alti caini. Aceasta rasa este indicata persoanelor care detin pentru prima data un animal de companie si care se pot acomoda nevoilor de miscare si intretinere ale cainelui. Totusi, Husky trebuie tinut sub control tot timpul, deoarece este o fire curioasa, avand tendinta de a se pune in pericol de multe ori. Daca beneficiati de o curte, este esential ca aceasta sa fie imprejmuita, pentru a preveni escapadele Husky-ului.

Dresajul
Husky siberian este un caine inteligent, agil si usor de dresat. Aceasta rasa a efectuat eroic operatiuni de cautare si salvare in regiunea arctica. Sunt jucausi, dar in acelasi timp si responsabili.


Aspecte particulare
Husky-ul siberian se simte cel mai bine in ambiantele mai racoroase. Pentru a preveni declansarea unor grave probleme de sanatate, acesti caini nu trebuie lasati afara mai multe de cateva minute, in zilele calduroase.

Desi, ei au tendinta de a-si mentine blana curata, ar trebui sa i-o periati zilnic pentru a-i stimula circulatia de la nivelul foliculilor pilosi. Trebuie sa stiti ca Husky naparleste continuu.

Husky-ului siberian ii place sa exploreze si sa hoinaresca. Stiind acest lucru va va ajuta sa preveniti eventualele escapade si hoinarirea prin vecini.


Boli si afectiuni curente
Dermatoza consecutiva deficientei in zinc este o afectiune care are ca rezultat caderea parului formarea crustelor in jurul ochilor, urechilor, gurii si regiunii genitale. Problema adesea se manifesta in jurul varstei de 1-3 ani.

Paralizia laringiana este o afectiune grava care poate debuta de la varsta de 6 luni la Husky Siberian. Nervii si muschii larinxului (regiunea vocala) functioneaza anormal.

Distrofia corneeana determina aparitia unor pete pe suprafata (cornee) ochiului. Afectiunea adese se produce la ambii ochi si nu afecteaza vederea.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Boala, de obicei, debuteaza la cainii in varsta si poate duce la orbire.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.

Durata medie de viata la Husky Siberian este de 10-12 ani.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.